Top

Uitleg French Nails etc.

Uitleg french nails.

 

Met french manicure maak je de ideale nagel, hij is roze of naturel van kleur en de witte tip geeft het een hele frisse uitstraling. Ook kun je met de french techniek het nagelbed verlengen en kun je kleine onregelmatigheden mooi camoufleren.

De mooie witte french tip kun je met acryl en gel maken, het is heel persoonlijk met welke techniek je het liefst werkt. Het moeilijkste is om een mooie strakke "smile line" te maken. Gel is gemakkelijker te modelleren in het gewenste model, maar heeft het risico om iets uit te lopen. Acryl heeft een voordeel dat je de lijn beter kunt corrigeren omdat deze niet uitloopt, maar echt gemodelleerd moet worden.

Om een smile line met gel te maken kun je gebruik maken van de sjablonen, deze plak je op de nagel onder de smile line. Let goed op dat je het sjabloon stevig aandrukt zodat er geen gel onder het sjabloon kan komen. Hard dit uit onder de uv lamp hierna kunt u het sjabloon verwijderen. Je kunt 1 sjabloon voor meerdere nagels gebruiken. De gel french laag kun je het beste 2x uitharden en daarna pas heel licht opvijlen, deze gel hard iets minder snel uit en je loopt anders het risico dat je de laag stuk vijlt.

Voor de smile line met acryl heb je geen sjabloon nodig. De acryl wordt in een dikke laag opgebracht en met een vochtig penseel met acryl vloeistof (liquid) en wordt in model gebracht. Wanneer de french laag in model is, kun je deze mooi strak maken met een schoon penseel en acrylvloeistof (liquid), Zolang de acryl nog niet hard is kun je met de acrylvloeistof (liquid) op de penseel de oneffenheden glad strijken. Wanneer je de french manicure met acryl hebt gemaakt, is het heel mooi om deze met topcoat af te werken, voor een uiterst mooi glanzend resultaat.

Met de french manicure zal je regelmatig moeten bijvullen omdat de uitgroei van de nagel sneller zichtbaar is. Je hoeft niet de nagel in zijn geheel weg te vijlen, Maar wel zodat u met het aanbrengen van een nieuwe laag french geen dikke tip krijgt.

 

Uitleg acrylnagels

 

Acrylnagels worden gemaakt van 2 producten, vloeistof (liquid) en een poeder. Acryl is een makkelijke methode waarmee je in een zeer korte tijd stevige nagels kunt maken. Een acrylnagel is een hele harde kunstnagel waarmee je een kleine kans op breukjes hebt. U kunt een verlenging met acryl maken doormiddel van nageltips of sjablonen te gebruiken. Ook kunt u met acryl de natuurlijke nagel verstevigen.

Wat heb je allemaal nodig om een acrylnagel te maken? Acryl vloeistof (liquid), acryl poeder, cleaner om de nagels te ontvetten en desinfecteren, celstof doekjes (wipes) om de cleaner aan te kunnen brengen, een acryl penseel om acryl aan te brengen en de nagel te modelleren, een dappendish glaasje om de acryl vloeistof in te doen, goede vijlen om de nagel in model te kunnen brengen en eventueel een polijst blok om de acryl nagel te laten glanzen.

Hoe begint u: doop uw penseel eerst in de acrylvloeistof (liquid), doop de vochtige penseel in de acrylpoeder, er ontstaat nu een klein bolletje aan de top van uw penseel. Het acryl bolletje legt u in het midden van de nagel en ga je verdelen over de gehele nagel, let op dat u een dun gedeelte richting de nagelriem duwt om een dikke uitgroei te voorkomen, laat de acryl ook niet tegen de nagelriem aankomen, want als dit wel het geval is dan krijgt u lucht onder de kunstnagel. Om de acryl mooi te verdelen kunt u het penseel nog een keer in de vloeistof dopen om de oneffenheden glad te strijken. Laat de acrylnagel ook goed drogen voordat je deze gaat vijlen, doe u dit niet dan heeft u kans dat als u gaat vijlen dat u uw kunstnagel beschadigt. Om een mooi eindresultaat te krijgen kunt u uw kunstnagel afwerken met een topcoat, u krijgt dan een hele mooie glans over de kunstnagel.

Om de acrylnagels te verwijderen kunt u een vijl gebruiken, maar u ook een speciale vloeistof gebruiken om de acryl zacht te maken. Knip de acrylnagel nooit af! Hiermee kunt u de natuurlijke nagel beschadigen.

Als u de acrylnagels gelakt heeft en u wilt dit verwijderen gebruik hiervoor dan altijd een nagellakremover zonder aceton. Aceton tast de kunstnagel namelijk aan.

 

 

Uitleg Gelnagels

 

Gel is een flexibel product waardoor de gelnagels gemakkelijk zelf bij te houden zijn en zelf te maken. De moderne gel producten zijn nu zo samengesteld dat ze niet meer verkleuren (vergelen) en je lang plezier kunt hebben van de gelnagel. Gel is uitstekend geschikt om de natuurlijke nagel te verstevigen of om de nagel te verlengen met het gebruik van nageltips of sjablonen.

Gel is eenvoudig zelf aan te brengen, de uv-gel is van een professionele kwaliteit en laat zich heel gemakkelijk verwerken, bij het aanbrengen van de gel trekt de gel zichzelf mooi glad, waardoor je geen oneffenheden zult hebben. Bepaal zelf hoeveel lagen je aanbrengt tot de gewenste dikte van de nagel. Je kunt nu ook de 1 fase gel gebruiken, je hebt dan geen basis en opbouwgels nodig, de 1 fase gel kunt u gebruiken voor alle lagen van de gelnagel. Gebruik bij voorkeur voor een extra glanzend resultaat een topcoat.

Wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig om een gelnagel te maken? Je hebt een UV lamp(36 watt) nodig om de gel uit te laten harden, je hebt een gelpenseel nodig( platte kwast), cleaner vloeistof om de plaklaag na het uitharden te verwijderen, celstof doekjes (wipes) om de cleaner vloeistof aan te brengen, bonder voor betere aanhechting van de gel op de natuurlijke nagel, gel (1-fase of de basisgel en een opbouwgel), u heeft vijlen nodig om de nagels ruw te maken en om hem in een mooi model te kunnen vijlen. Als u de nagel gaat verlengen doormiddel van tips of sjablonen heeft u natuurlijk ook tips nodig of sjablonen. Wat betreft de tips zijn er verschillende keuzes mogelijk zoals, wit clear of naturel tips. Bij het gebruik van tips heeft u ook tiplijm nodig om de nageltips op de natuurlijke nagel te bevestigen. Ook heeft u een tipknipper nodig waarmee u de nagel op de gewenste lengte af kan knippen.

Het verwijderen van Gelnagels. Hierbij heeft u ook een vijl nodig of eventueel een nagelfrees. Knip de gelnagel nooit af! Hiermee kunt u de natuurlijke nagel beschadigen.

Als u de gelnagels gelakt heeft en u wilt dit verwijderen gebruik hiervoor dan altijd een nagellakremover zonder aceton. Aceton tast de kunstnagel namelijk aan.

 

Uitleg Gellak

Gellak is een hybride nagellak, half gel - half lak. Gellak is dun genoeg om als nagellak op te brengen, maar droogt op een speciale manier in een UV lamp.

Gellak is een lak die wordt aangebracht op uw natuurlijke nagel als een nagellak en uitgehard moet worden onder een UV-lamp.

De gel biedt een sterke en natuurlijke bescherming van uw nagel. Het resultaat?

2 tot 3 weken mooie glanzende nagels waarvan de gel op een zachte en nagelvriendelijke manier verwijderd kan worden zonder te vijlen.

Voor gellak heb je een uv-lamp nodig of led lamp om de gellak uit te laten harden.

U heeft hiervoor geen penseel nodig de gellak is met een kwast. Maak de nagels dof en gebruik hiervoor een polijstblok. Als u de nagels in een mooie vorm wilt vijlen gebruik hiervoor dan een nagelvijl. Gebruikt de cleaner om de plaklaag te verwijderen. Gebruik de celstof deppers om de cleaner hierop aan te brengen. Bonder: voor een beter hechting tussen de gellak en de natuurlijke nagel. Base: gebruikt u alleen voor het aanbrengen van de eerste laag. Je kan hier ook de base&finish 2 in 1 voor gebruiken. Dit is een base en een finish in één en kan je dus ook gelijk gebruiken voor de finish laag (laatste laag). Voor de laatste laag zou u ook de quick finish zonder plaklaag kunnen gebruiken. Het woord zegt het al dit, dit is een finish zonder plaklaag die u dus ook niet hoeft te verwijderen. Nadat u klaar bent met de gellak kunt u de nagelriemolie aan brengen voor een verzachtend en verzorgende uitstraling. Rozehout stokjes/bokkenpoot hiermee kunt u nagelriemen omhoog duwen. Nagelriem verzachter: voor het zacht maken van de nagelriemen.

Om de gellak te verwijderen heeft u gellak remover nodig ook heeft u hiervoor soak off nodig.

Giet de gellak remover in de soak off bakjes.Vijl de nagel van boven af of maak een krasje met een bokkenpoot en laat dit 20 min weken in de bakjes. Ook kunt u gellak remover pads gebruiken.

Doe een beetje gellak remover op de pads wikkel de pad om uw vinger na 20 min kunt u de verwijderen.